Organ Bağışı Bilinçlendirme Konferansı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu’ nda organ bağışı konferansı düzenlendi. Akademik personele ve üniversite öğrencilerine yönelik verilen konferansta, Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’nde görevli Uzm.Dr. Hatice Fidan organ bağışının önemine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla etkili bir sunum gerçekleştirdi.

“Organ bağışı hayat kurtarır” sloganından yola çıkılarak verilen bilgiler oldukça çarpıcıydı. Fidan, dünyada, organ nakli yapılmazsa yaşamı ölümcül bir tehlike altında olan 1 milyara yakın insan yaşadığına ve Sağlık Bakanlığı'nın son verilerine göre, bu sayının yaklaşık 30 bini Türkiye’de bulunduğuna dikkat çekti. 18 yaşını doldurmuş, ruh ve beden sağlığı yerinde her bireyin bağışta bulunabileceklerine dikkat çeken Hatice Fidan, iyi kalpli bir insan arıyoruz, diyerek gençlere bu konuda bilinçli ve özverili olmaları için seslendi.

Ayrıca organ bağışı adının insanları korkuttuğunu dile getiren uzman doktor, kişinin yaşarken ve öldükten sonra hangi organları bağışlayabileceğinin de altını çizdi ve birisinin gözyaşını silmenin ne kadar değerli olduğunu örnekleriyle anlattı.

Bu önemli bilinçlendirme sonrasında Uzm. Dr. Hatice FİDAN’a, Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Semih ÇAKIR tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.