Milli Birlik ve Beraberlik Günü Etkinlikleri

Bülent Ecevit Üniversitesi Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu akademisyen ve öğrencileri, 2016-2017 akademik yılında, sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında belirlenen “Milli Birlik ve Beraberlik” teması etrafında 3 Aralık 2016 Cumartesi günü birçok farklı projenin yer aldığı “Milli Birlik ve Beraberlik Günü” etkinliklerini düzenledi.

Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Turgay ERDEMİR, düzenlenen etkinliklerin ortak amacının, 15 Temmuz 2016 tarihindeki hain darbe girişimi sonrasında milli birlik ve beraberlik şuurunu canlı tutmak ve yaygınlaştırarak gelecek nesillere taşımak, şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmak olduğu belirtti. Ayrıca geleceğin teminatı olan çocuklarımızda ve öğrencilerimizde, millî, manevi ve insani değerler, birlik ve beraberlik, vatan, millet ve bayrak sevgisine yönelik farkındalık oluşturmak olduğu da vurguladı.

Etkinlikler, Saat 11.30’da Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu akademik-idari personeli, öğrencileri ve Kdz. Ereğli halkı 150 metrelik Türk bayrağı eşliğinde Kdz. Ereğli sahil şeridindeki Süs Havuzu-Bozhane Mevkii güzergâhında Milli Birlik ve Beraberlik yürüyüşüyle başladı. Yürüyüş, Okt. Meva APAYDIN danışmanlığında Bilgi Güvenliği Teknolojisi Programı 2. Sınıf öğrencileri tarafından “El Ele Tek Yürek” projesi kapsamında basımı yaptırılan tişörtlerin dağıtılması, Okt. Derya ERARSLAN danışmanlığında Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı 2. Sınıf öğrencileri tarafından “Bir Olalım Diri Olalım” projesi etrafında oluşturulan dövizlerin taşınması, Öğr. Gör. Turgay ERDEMİR danışmanlığında Bilgi Güvenliği Teknolojisi 2. Sınıf öğrencileri tarafından “Tek Bilek Tek Yürek” projesi çerçevesinde el işi bileklik ve anahtarların Kdz. Ereğli halkına hediye edilmesi ile desteklendi. Aynı zamanda yürüyüşe Okt. Mustafa SAMUR danışmanlığında Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı 2. Sınıf öğrencileri tarafından “Birlik Beraberliğe Pedal Çevir” projesiyle Ömer HALİSDEMİR tişörtü giyen bisikletliler ve “Birlik ve Beraberliğe Kürek Çek” projesi kapsamında da Kdz. Ereğli’de yer alan tekne ve sandal sahiplerinin sahil boyunca Türk bayrağı açmasıyla da eşlik edildi. Böylece etkinlik karadan ve denizden desteklenmiş oldu. Yürüyüş Bozhane Mevkiİ’sinde vatan uğruna can veren tüm şehitlere saygı duruşunun yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile tamamlandı.

Milli Birlik ve Beraberlik Günü etkinlikleri, yürüyüşün ardından saat 12.30-17.30 arasında Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu Grafik tasarım Programı 2. Sınıf öğrencilerinin hazırlamış olduğu çalışmalar ile Atatürk Kültür Merkezi’nde “Birlik ve Beraberliğe Grafiksel Yorumlamalar” isimli sergide sergilendi. Kdz. Ereğli İlçe Kaymakamı Nazım MADENOĞLU, Ereğli Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali AZAR ve ev sahibi olarak Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Aysel MEMİŞ’in katıldığı, vatandaşlardan yoğun ilgi gören sergide Okt. Tuğba AYDIN YILDIZ danışmanlığında “Bizimle Söyle Ereğli” projesi kapsamında oluşturulan klip, “Sen Yoksan Eksiğiz” projesi kapsamında hazırlanan 15 Temmuz sürecinin yansıtıldığı Türkiye yapbozu, Öğr. Gör. Ayşegül ŞENLİTÜRK danışmanlığında yapılan “Milli Birlik ve Beraberlik Kısa Filmi” gösterilmiş, “Birlik ve Beraberlik Maketi” projesi kapsamında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve TBMM maketi sergilenmiş ayrıca Milli Birlik ve Beraberlik Dergisi dağıtılmıştır. Öğr. Gör. Bircan TOPÇU YURDİGÜL danışmanlığında ise “Milli Birlik ve Beraberlik Sergisi” projesi ve rozet tasarımları sergilenmiş ve tüm bu etkinlikler büyük ilgi görmüştür.

Sonuç olarak, Bülent Ecevit Üniversitesi Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu akademisyen ve öğrencilerinin bir ve beraber olarak hazırladıkları “Milli Birlik ve Beraberlik Günü” etkinlikleri halkımızda oluşan birlik ve beraberlik şuurunun canlı kalması temennisiyle saat 17.30 itibari ile büyük bir gurur ve onurla tamamlanmıştır.