Meslek Yüksekokulumuzda Meslek Yüksekokulları Denizcilik Programları VII. Öğrenci Çalıştayı Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen Meslek Yüksekokulları Denizcilik Programları VII. Öğrenci Çalıştayı ve Meslek Yüksekokulları XVII. Denizcilik Programları Çalışma Grubu’nun son günü tamamlandı. Büyük Anadolu Ereğli Otel’de gerçekleştirilen çalıştaya ilgi oldukça yoğundu. 2011 yılından bu yana düzenlenmekte olan öğrenci çalıştayı, bu yıl 22 üniversiteden 34 akademisyenin ve 120 öğrencinin katılımı ile şu ana kadar gerçekleştirilen çalıştaylar içerisinde en yoğun katılıma sahip oldu.

Çalıştayın ikinci gününde öğrencilerin atölye çalışmaları sekiz başlık etrafında toplanmış, sorunlar ve çözüm önerileri ekseninde görüşmeler yapılmış, tavsiye mahiyetinde kararlar alınmıştı. Alınan bu kararlar son gün Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Rıfat HACIOĞLU tarafından yapılan kapanış konuşması ardından her atölye adına seçilen birer öğrenci tarafından tebliğ edildi.

Tebliğde, Deniz Ulaştırma İşletme Programları atölyesi adına Piri Reis Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksekokulu’ndan Yakup AK, Deniz ve Liman İşletmeciliği atölyesi adına Yalova Üniversitesi Yalova Meslek Yüksekokulu’ndan Sümeyye SAYAK , Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları atölyesi adına Piri Reis Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksekokulu’ndan Sevda BULUT, Yat ve Marina atölyesi adına Piri Reis Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksekokulu’ndan Simgenur ÖZKAN, Mezuniyet Sonrası İstihdam Problemleri ve DGS İmkanları atölyesi adına Uludağ Üniversitesi Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu’ndan İlkay KAYA, Sektör Üniversite İşbirliği ve Protokoller atölyesi adına Yalova Üniversitesi Yalova Meslek Yüksekokulu’ndan Feyza DURAN, Ulusal ve Uluslararası Değişim Programları ve Denizcilik Eğitiminde Mesleki Yabancı Dil atölyesi adına Piri Reis Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksekokulu’ndan Miraç ZENCİR, Denizcilik Eğitiminde Teknoloji Kullanımı ve Alternatif Öğretim Yöntemleri atölyesi adına Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’ndan İlkim TOKA toplantılarda alınan kararları sundu.

Atölye sonuç raporlarını ayrıntılı bir şekilde görmek için tıklayınız.

Çalıştayda, öğrenci atölye çalışmaları ile beraber akademisyenlerin katılımı ile gerçekleştirilen grup toplantısında Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu moderatörlüğünde denizcilik eğitimi veren okulların sorunları da masaya yatırıldı ve çözüm önerileri sunuldu.

Çalışma grubu toplantısı sonuç raporlarını ayrıntılı bir şekilde görmek için tıklayınız.

Çalıştay, tüm katılımcı kurumlara, akademisyenlere ve öğrencilere plaket ve katılım belgelerinin takdimi ile son buldu.