Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu’nda İstiklal Marşı’nın Kabulünün 96. Yıldönümü ve Çanakkale Şehitlerini Anma programı düzenlendi.

Okt. Derya ERARSLAN, Okt. Meva APAYDIN ve Okt. Mustafa SAMUR emekleriyle hazırlanan ve konferans salonunda gerçekleştirilen programa katılım oldukça yoğundu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz adına yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte Çanakkale ruhu adeta yeniden canlandı. Okt. Mustafa SAMUR Milli Şairimiz Mehmet Akif'i anlamak üzerine yaptığı konuşma ile etkinliğe katkı sağlarken, Öğr. Gör. Hasan ÇORUK ve Öğr. Gör. S.M. Fatih APAYDIN'ın okuduğu Mehmet Akif ERSOY'un Çanakkale Şehitlerine şiiri öğrencileri duygulandırdı. Şiirlerin içinde türkülerin, türkülerin kucağında oratoryonun seslendirildiği programda vatan aşkıyla yanan öğrencileriz, İstiklal Marşı ve Çanakkale Zaferi’nin önemini büyük bir coşkuyla bir kez daha gösterdi.

Etkinlik kapsamında programa katılanlara  buğday çorbası, hoşaf ikramı yapıldı ve Mehmet Akif Ersoy’un Safahat adlı kitabı hediye edildi.

Etkinlik sonunda Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Doç. Dr. Aysel MEMİŞ böylesine güzel ve anlamlı bir etkinlik düzenlenmesinde emeği geçen akademisyen ve öğrencileri kutladı ve teşekkürlerini iletti.