Genel Bilgiler

Karadeniz Ereğli Meslek Yüksekokulu, Zonguldak İli Kdz. Ereğli İlçesi’nde çeşitli sektörlerde ihtiyaç duyulan nitelikli elemanları yetiştirmek amacıyla önlisans kademesinde eğitim-öğretim verilmek üzere Üniversitemize bağlı olarak Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulunun kurulması; Bülent Ecevit Üniversitesi Senatosunun 04.10.2012 tarihli kararı gereği Üniversitemiz bünyesinde Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulunun kurulması teklifi üzerine Yükseköğretim Genel Kurulu tarafından 15.11.2012 tarihinde verilen uygun görüşü ile 2880 sayılı kanunla değişik 7/d-2 maddesi uyarınca kurulmuştur.

Kdz.Ereğli Meslek Yüksekokulu 2013-2014 eğitim öğretim yılında Deniz ve Liman İşletmeciliği Programına I. ve II.Öğretim olmak üzere toplam 80 ek kontenjan üzerinden öğrenci alarak eğitim hayatına başlamıştır.

2014-2015 eğitim-öğretim yılında yeni açılan Bilgi Güvenliği Teknolojisi Programının I. ve II. Öğretimleri için toplam 100 kişilik kontenjan üzerinden öğrenci alınmıştır.

2015-2016 eğitim-öğretim yılında Tasarım Bölümü Grafik Tasarımı 1. ve 2. Öğretim programlarına 80 öğrenci alarak eğitim öğretim hayatına başlamıştır.

2017-2018 eğitim-öğretim yılında Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Bilgisayar Teknolojisi programına öğrenci alınmıştır.

Her bir programda yaklaşık 200 öğrenci bulunmakta olup toplamda 620 öğrenciye eğitim-öğretim verilmekte olup, Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu üç farklı bölümde toplam dört program ile aktif olarak eğitim-öğretime devam etmektedir.

Meslek Yüksekokulunda Deniz Liman İşletmeciliği Programında 2, Bilgi Güvenliği Teknolojisi Programında 3, Bilgisayar Teknolojisi Programında 3, Grafik Tasarım Programında 3 öğretim görevlisi, 1 Türk Dili, 1 Yabancı Dil, 2 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi öğretim görevlisi olmak üzere 15 akademisyen faaliyet göstermektedir.

Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu eğitim öğretim faaliyetlerini Denizcilik Fakültesi, Ereğli Eğitim Fakültesi ve Turizm Fakültesi ile aynı bina da sürdürmektedir.