Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Karadeniz Ereğli Meslek Yüksekokulu 5. Dönem mezunlarını verdi.

Karadeniz Ereğli Meslek Yüksekokulu 2018-2019 Mezuniyet Töreni Kdz. Ereğli Tatoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kemal BÜYÜKGÜZEL, Prof. Dr. Seyfullah KARA ve Prof. Dr. Veysel Haktan ÖZAÇMAK, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner YAVUZ, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şadi Şen, Senato üyeleri, İlçe Jandarma Komutan Vekili Ast. Cihangir CİHAN, İlçe Emniyet Müdürü Ferdi KUYU, Alaplı Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet OTURAK, Deniz Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Ali DOĞRU ile akademik ve idari personelin yanı sıra mezun öğrencilerin aileleri katıldı.
Büyük bir coşkuyla gerçekleştirilen tören, Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu akademik personeli ve öğrencilerinin salona girmesi ile başladı. Ardından Gazi Mustafa Kemal ve tüm şehitlerin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Okul birincisi olan Bilgi Güvenliği Teknolojisi Programı öğrencisi Güneş GÜNEY, tüm mezunlar adına konuşmasını yaptı.

Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Rıfat HACIOĞLU, 2013-2014 yılında ilk mezunlarını Ulaştırma Hizmetleri Bölümü olarak 40 öğrenci ile veren Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu’nun, açılan Bilgisayar Teknolojileri ve Tasarım Bölümleri ile bu yıl 145 mezun verdiğini dile getirdi. Kendilerine emanet edilen öğrencilerin, akademik ve idari personelin özverili çalışmalarıyla gerekli bilgi ve donanımlara sahip olması için çabaladıklarını ifade ederek bunun bugün gururunu yaşadıklarını söyledi. Öğrencilerin aldıkları diplomaların, artık mesleki kimlikleri olduğunu ve bunun bilincinde davranmalarının kendilerine fayda sağlayacağını da belirttikten sonra tüm öğrencilere başarı dileklerinde bulundu. Hacıoğlu konuşmasını, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa ÇUFALI başta olmak üzere Karadeniz Ereğli Meslek Yüksekokulu’nun akademisyenlerine, özveriyle çalışan idari personeline teşekkür ederek tamamladı.

Tören Meslek Yüksekokulu birincisi Güneş Güney’in mezuniyet kütüğüne ailesi ile plaka çakması ve birincilik plaketini alması ile devam etti. Sonrasında okul ikincisi ve üçüncüsü de plaketlerini protokolün elinden aldı. Tören Ulaştırma Hizmetleri Bölümü, Tasarım Bölümü ve Bilgisayar Teknolojileri Bölümü’nde dereceye giren öğrencilere başarı belgelerinin takdim edilmesiyle ilerledi. Tüm öğrencilere diplomalarının verilmesiyle, mezunlar Öğr. Gör. Hacı Mehmet KURT eşliğinde coşkulu bir şekilde yemin etti.

Tören sonunda mezunlar keplerini havaya atarak geleceğe bir adım daha atmanın haklı onuru ve gururu ile keyifli dakikalar ile kutladı.