Kepez Yerleşkesinde Baharın Müjdecisi Nevruz Bayramı Kutlamaları Yapıldı

Toprağın canlandığı, yeşilin her tonunun rengârenk çiçeklerle buluştuğu baharın müjdecisi nevruz, Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu ve Denizcilik Fakültesi’nde gerçekleştirilen etkinlik ile coşkuyla kutlandı.

Akademik ve idari personelin de hazır bulunduğu etkinlikler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başladı.  Etkinlik müzikler, halaylar ve oyunlar ile devam etti. Devamında, nevruzun simgesi olan geleneksel nevruz ateşi yakıldı. Akademik personel ve öğrenciler ateşin üzerinden atlayarak baharı coşkuyla karşıladı. Güzel havanın tadı şarkılara eşlik edilerek  çıkarıldıktan tekrar sonra halaylar çekildi, oyunlar oynandı. Etkinlik bir dahaki nevruzda buluşabilmek umuduyla etli pilav ve ayran ikramıyla son buldu.