Kan Bağışı’ na Destek

Üniversitelerde kan bağışının önemini anlatmak ve vurgulamak amacıyla 2012 yılından itibaren Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi genelinde düzenlenen “Kampüsün Kanında Hayat Var” projesi bu yıl da Üniversitemiz ve Türk Kızılayı Zonguldak Şubesinin ortaklaşa çalışması ile 16 Ekim 2019 Çarşamba günü yoğun bağışçı kitlesiyle tamamlandı.

Üniversitenin Kepez Yerleşkesi’nde bulunan Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu da her sene olduğu gibi bu yıl da projeye tam destek verdi. “Kan Acil Değil İhtiyaçtır” sloganından yola çıkılarak gerçekleştirilen proje için öncelikle Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda bilgilendirme toplantısı düzenlenerek hem birlik ve beraberliğin önemi hem de duyarlı olmanın  başkalarının hayatına nasıl dokunduğu slayt ve görseller ile anlatıldı.  Ardından akademisyen, idareci ve öğrencileri ile tek yürek olan kurumda gün boyunca toplamda 144 ünite kan toplandı.