"Bağımlılık" Temalı Sosyal Sorumluluk Projesi

Bülent Ecevit Üniversitesi, Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarım Programı ikinci sınıf öğrencileri “Bağımlılık”temalı çarpıcı bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.

Öğr.Gör. Bircan Topçu Yurdigül, Öğr. Gör. Derya Erarslan ve öğr. Gör. Meva Apaydın’ın danışmanlığında gerçekleştirilen projede hazırlanan temalarla kumar, alkol, sosyal medya, pedofili, online alışveriş gibi birçok konuya farklı bakış açılarıyla değinilerek farkındalık oluşturuldu.

Projede “ Yaşamak Senin Elinde” adlı kısa filmde, kumar bağımlısı bir aile reisinin her şeyini kaybetmesi ve “Pedofili Hastalık Değil Bağımlılıktır” adlı kısa filmde pedofili bağımlısı birinin çocuk kaçırması gösterilerek halk bu konularda bilinçlendirmeye çalışıldı. Bunun yanı sıra “Güler Misin Ağlar Mısın?” adlı özgün baskı sergisinde insanların içinde bulunduğu bağımlılıklar dramatik bir biçimde ele alındı. “Sessiz Çığlık” adlı canlı heykel sergisinde de kumar, sigara, sosyal medya ve alkol bağımlılığı üzerinde çarpıcı örnekler verildi. Öğrencilerin bağımlılık ürünleriyle hazırladıkları tabut ise oldukça dikkat çekti. Tüm bunların yanında kitap okumanın ve eğitim almanın faydaları olumlu örnek olarak gösterildi.

Kdz. Ereğli bir AVM'de düzenlenen etkinliğe ilgi oldukça büyüktü. Proje sahipleri, katılımcıları bilgilendirip el ilanları dağıttı ve insanları bilinçli olmaya davet etti.