“29 Ekim ve Cumhuriyet“ konulu konferans düzenlendi

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. Yılı münasebetiyle Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Mustafa SAMUR’un verdiği konferans, idari ve akademik personel ile öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.  Konferans, cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile bu topraklar için canını vermiş tüm şehitlerimizin aziz ruhları anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Ardından İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla devam etti.  Mustafa SAMUR, Milli Mücadele ve Kurtuluş Savaşı yıllarının ne kadar zorlu şartlarda geçtiğinden bahsederek ülkemiz için cumhuriyet ve milli egemenlik kavramlarının neden önemli olduğunun altını çizdi. Yaşanılanlardan ders çıkarmak gerektiğini dile getiren SAMUR, özellikle geleceği yönlendirecek olan gençlerin vatanına, bayrağına, milli ve manevi değerlerine sahip çıkmalarının kendilerine vazife olduğunu çarpıcı ifadelerle aktardı. Konferans, katılımcılara teşekkür edilmesiyle son buldu.