Sosyal Sorumluluk Projesi Kapsamında Armutçuk Taş Kömürü İşletme Müessesesi Ziyaret Edildi

Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu, Bilgisayar Teknolojileri Bölümü öğrencileri, sosyal sorumluluk dersi kapsamında 'Ekmeğini Taştan Çıkaranlar' adlı bir proje gerçekleştirdi.  Hem maden ocaklarında yaşanan zorluklara dikkat çekmek hem de burada alın teri döken işçilere moral vermek, onlarla duygudaşlık kurmak ve kömürün ne şartlar altında işlendiğini görmek için planlanan organizasyon Uzun Mehmet Anıtı önünde yapılan şehitleri anma programı ile başladı. Daha sonra ekiple beraber kömürün ilk çıkarıldığı yer olan Köseağzı bölgesine gidilerek burada incelemeler yapıldı.  Ardından Armutçuk Taş Kömürü İşletme Müessesi misafirhanesinde Şehit Madenciler Derneği üyelerinin hazırlamış olduğu kahvaltı programında şehit madenci aileleri ile bir araya gelinerek sıcak bir sohbet ortamı oluşturuldu ve ailelerin acıları bir nebze de olsa hafifletilmeye çalışıldı. Ailelerle birlikte 17 fayton diye adlandırılan alan gezilerek, hem bölge sakinleri ile muhabbet edildi hem de geniş kapsamlı bilgiler edinildi. Ayrıca TTK Armutçuk Taşkömürü Müessesesi’nin bölümleri de gezildi ve burada, madene inilen ilk dakikadan kömürün paketleme evrelerine kadar olan tüm aşamalar müessese personeli tarafından detaylıca anlatıldı. Maden işçilerimizin güvenliği ile ilgili tüm bilgiler de sistem odasında teçhizatlarıyla birlikte sunuldu.

Ziyaret esnasında Kandilli Muhtarı Ali ERDOĞAN ve Şehit Madenciler Derneği Başkanı Çetin YİĞİT katılımcılara önemli bilgilendirmeler yaptılar. Bu anlamlı günün sonunda dinlenmek amacıyla Tas Gölü Piknik Alanı tercih edildi.

Proje yürütücüleri, kendilerinden desteklerini esirgemeyen Kdz. Ereğli Belediyesi’ne, Armutçuk Taş Kömürü İşletme Müessesesi’ne, Maden Şehitleri Derneği ve Kandilli Muhtarlığı’na teşekkürlerini sundu.