Kdz. Ereğli Kepez Yerleşkesinden Kızılay Kan Bağışı Kampanyasına Önemli Katkı

Her yıl güz ve bahar dönemlerinde olmak üzere Bülent Ecevit Üniversitesi ve Türk Kızılay’ı Zonguldak Şubesinin ortaklaşa düzenlediği kan bağışı kampanyası 31 Ekim Salı günü Kdz. Ereğli Kepez yerleşkesinde gerçekleştirildi. Kan bağışı kampanyasına Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu, Denizcilik Fakültesi, Ereğli Eğitim Fakültesi ve Turizm Fakültesi öğrencileri yoğun ilgi göstermiş olup kampanya çerçevesinde 120 ünite kan toplanmıştır. Öte yandan iki ayrı seansta gerçekleştirilen kan bağışı bilgilendirme seminerlerine yaklaşık 200 öğrenci katılmış olup, sunumlarda ülkemizin yıllık kan ihtiyacı ve yapılan bağış miktarı, yapılan kan bağışlarının hastaya ulaşıma süreci, kan bağışlamanın kişiye kazandırdıkları ve konu hakkında bilinen yaygın yanlışlar anlatıldı.