Karadeniz Ereğli Meslek Yüksekokulu Cumhuriyetin kuruluşunun 94'üncü yıldönümünü kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören öğrencilerin” Gençliğe Hitabe”yi okumasıyla başladı.

Günün anlam ve önemi konuşmasını yapan Okutman Derya Erarslan, Cumhuriyeti daha iyi kavramak için Cumhuriyetin ilan edildiği yılların öncesine bakmak gerektiğini belirterek tarihçe bilgisi vererek, şöyle dedi: " Cumhuriyet milletimize en layık bir yönetim şeklidir. Bir fazilet rejimidir. Cumhuriyet çok sesliliğin, demokrasinin rejimidir. Cumhuriyet herkesin gelişimine imkan sağlayan, önündeki engelleri kaldıran bir yönetim şeklidir. Hepimizin ortak ideali Yüce Atatürk'ün kurup bizlere emanet ettiği Cumhuriyeti ilelebet korumak ve yaşatmaktır. Bunu yaparken hiç durmadan, bıkmadan, yorulmadan cumhuriyetin kurulduğu yıllardaki heyecan gibi olarak çalışılması gerekir. Yüce Türk Milletinin geleceğe ümitle bakan evlatları olarak Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine ancak bu şekilde ulaşırız.” Şeklinde konuştuktan sonra 29 Ekim Kısa Filmin izlenmesi ile tören son buldu.