Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu’muzda Kapadokya bölgesine gezi düzenlendi

Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu, öğrencilere dünyanın ve Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya’nın tarihi ve doğal güzelliklerini gezip görmeleri için vizeler öncesi moral gezisi düzenlendi.

28-29 Ekim tarihlerinde Okt. Meva APAYDIN’ın danışmanlığında, Yrd, Doç. Dr. Nalan ALBUZ’un rehberliğinde düzenlenen geziye öncelikle Tuz Gölü’nden başlandı. Burada verilen mola sonrası vatan için canını kahramanca feda eden Şehit Ömer HALİSDEMİR’in kabri ziyaret edildi ve şehidimize dualar okundu. Ardından Kapadokya’ya doğru hareket eden tur ekibi Ihlara Vadisi, Kaymaklı Yeraltı Şehri,Göreme, Üçhisar Kalesi, Açık Hava Müzesi, Güvercinlik Vadisi, Ürgüp, Asmalı Konak, Avanos bölgelerini detaylı bir şekilde gezdi. Bununla birlikte Avanos’taki çanak çömlek atölyelerini de inceleyen ekip, burada çömlek yapımı ve seramik işlemeleri hakkında uygulamalı bilgiler edindi. Konaklamalı olan gezide öğrenciler iki gün boyunca farklı kültürlerle ve farklı yerlerle tanışmanın heyecanını yaşadı.