18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri’ ni Anma Etkinliği “Gölgelerin Dilinden Çanakkale”

Çanakkale Zaferi’nin 104. Yılı münasebetiyle Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu’nda “Gölgelerin Dilinden Çanakkale” programı düzenlendi. Dr. Öğr. Gör. Tuğba AYDIN YILDIZ, Öğr. Gör. Derya ERARSLAN ve Öğr. Gör. Meva APAYDIN’ın danışmanlık ve çalıştırıcılığında, Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen anma töreninde tek yürek olundu.

Yaklaşık 250.000 şehidin kanlarını döktüğü, vatan savunması ve kurtuluşu için şehit olduğu Çanakkale Zaferi’nin kesitleri başlangıçtan sonuna kadar gölge üzerinde tiyatral olarak seyircilere sunuldu. Kadınıyla erkeğiyle bu vatana emek veren aziz Türk toplumunun yaşadıkları gözler önüne bir kez daha serildi. Duygulu anların yaşandığı programda, gölge oyunu adeta kalplere işledi. Programın sonunda Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Rıfat Hacıoğlu, programda emeği geçen akademisyenlere ve öğrencilere teşekkür belgeleri takdim ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.