18. Ulusal Denizkızı Kongresi'ne Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu'muzdan Yoğun Katılım

Denizci Öğrenciler Derneği (DÖDER) tarafından organize edilen ve bu yıl 18’incisi düzenlenen Ulusal Denizkızı Kongresi 27-30 Nisan tarihleri arasında Mukarnas Spa Resort’da gerçekleştirildi. Etkinliğe Kdz. Ereğli MYO dan toplam 6 öğrenci katıldı.

UDHB Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Hızırreis Deniz, Türkiye Denizcilik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Dereli, Türk Loydu Vakfı Dış İlişkiler Müdürü Mehmet Avcı, Antalya Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Anılgan, Piri Reis Üniversitesi Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Taşdemir, Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, İstanbul Teknik Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Salim Söğüt, İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ergin, TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Aşkın, TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İlker Civelek’in de katılımcılar arasında yer aldığı organizasyonda konuşmacıların yoğun olarak üzerinde durduğu konu kongrenin sürekliliği ve başarısı oldu.

Konuşmalarıyla kongreye değerli katkıda bulunan katılımcılar öğrencilerin bu çalışmalarını raporlamalarını ve dilek, şikâyet ve önerilerinde seslerini duyurmalarını istediler.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Eğitim ve Belgelendirme Dairesi Başkanı Cem Erdem 'Eğitim ve Öğrenci Sorunları' konulu sunumuyla devam eden 18. Ulusal Denizkızı Kongresi ikinci gününü 'Mesleki Sorunlarımız' konulu öğrenci çalıştayı ile tamamladı.

18.Ulusal Denizkızı Kongresi programı Erdem Dirvana ve Turgay Noyan'ın 'Deniz Kültürü ve Amatör Denizcilik' konulu panelinde katılımcıların beğenisiyle devam edip, Port Akdeniz Limanı Kılavuz Kaptanı ve IMO Denetçisi Cahit Yalçın'ın 'IMO Hakkında Bilgilendirme ve Kılavuz Kaptanlık' konulu konuşmasıyla son buldu.

Bilgi paylaşımı ve yoğun öneri içeren konferanslar katılımcıların büyük ilgisini gördü.

1. Ulusal Denizkızı Kongresi’nin dördüncü gününde katılım gösteren okullara plaketlerinin takdim edilmesi, dernek yöneticilerinin kapanış konuşması ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.