Meslek Yüksekokulları Denizcilik Programları VII.Öğrenci Çalıştayındaydık

Alanında yetkin birçok eğitimci ve akademisyenin katılımıyla, Denizcilikte eğitim-sektör ilişkisinin masaya yatırıldığı “Meslek Yüksekokulları Denizcilik Programları Çalıştayı”nın 6’ncısı, bu yıl 4-6 Mayıs 2017 tarihleri arasında Sinop Üniversitesi  Gerze Meslek Yüksekokulunun ev sahipliğinde, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Selçuk Sert, Milli Eğitim Bakanlığı Bakanlık Müşaviri Mehmet UĞURELLİ, Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet TABAK, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Eğitim ve Belgelendirme Daire Başkanı Cem ERDEM, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdür Yardımcısı Hakan FİKİRCİOĞLU, Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Alev ERENLER ile üst düzey birçok bürokratın yanı sıra, sektör temsilcileri ve Denizcilik Programı öğrencilerinin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. Oklumuzu temsilen Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı  ikinci sınıf öğrencileri Didem AKKIRAÇ, Ahmet Buğra BALTA , Yunus Emre ŞENGİL ve bir öğretim görevlisi çalıştaya katıldı. Çalıştayda, Denizcilik programları ve Denizcilik sektörü ile alakalı birçok sorun masaya yatırıldı. Ayrı oturumlarda bir araya gelen akademisyenler, sektör temsilcileri ve öğrenciler, Denizcilik programlarının sorunlarına karşı çözüm önerileri ortaya koyarak; önemli konuları müzakere ettiler. Ayrıca çalıştayın kapanış oturumuna katılan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Selçuk Sert’e, yayınlanan sonuç bildirgesi ve sektörel sorunlar iletildi. Çalıştayın kapanış oturumunda bir konuşma yapan Müsteşar Yardımcısı Ahmet Selçuk Sert, ‘Meslek Yüksekokulları Denizcilik Çalıştayı’nın hayırlı olmasını dileyerek, iletilen problemler ile yakından ilgileneceğini vurguladı. Tüm misafirlere ve katılımcılara Sinop Tarihi kapalı Cezaevi, Akkum, Hamsilos Fiyordu, İnceburun gibi tarihi ve doğal güzellikleri gezdirildi. Çalıştayın kapanış oturumu plaket takdimi ile sona erdi. ‘Meslek Yüksekokulları Denizcilik Çalıştayı’na katılan konuklar, Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde düzenlenen Gala Yemeğinde bir araya geldiler.

Meslek Yüksekokulları Denizcilik Programları VII.Öğrenci Çalıştayı ve Meslek Yüksekokulları Denizcilik Programları Çalışma Grubu XVII sinin Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulunda yapılmasına karar verildi.